Delegate, Focus, and GROW Your Business

More reasons you should have your VA proofread everything.

More reasons you should have your VA proofread everything.

And I mean everything.

Even the most professional editor makes typos. Some words sound the same. Sometimes there are two words that are spelled almost exactly the same and letters get transposed, giving a sentence a completely different meaning than intended. You may find if you proofread your own writing, you miss a lot of small mistakes. This is common because you know what you meant to write and you may not notice these errors. Spellcheck doesn’t always help – you may have typed a word that is a real word, just not the word you were thinking of. Have your VA proofread all of your documents. With a fresh set of eyes she can catch the typos and leave you with a perfect final product.

Here’s a list of sentences with common typos. See how many you caught after the jump.

  1. Did you here about the new marketing campaign?
  2. I have to right the press release by tomorrow.
  3. The VA lead the online focus group.
  4. His manger instructed him to complete the report by the end of the week.
  5. Supposably the new device will be released at the end of the month.
  6. The sheet protectors are in isle three.
  7. One of the VA’s rolls was to manage her client’s social media.
  8. The VA played apart in the client’s webinar.
  9. The VA’s skill set complimented his client’s.
  10. The customer field a compliant against the store.
  11. The trail begins on Tuesday.
  12. Were launching the new website at the beginning of the year.
  13. She took the stares instead of the elevator.
  14. The VA ordered new stationary for his client.
  15. She couldn’t except to finish the memo before the meeting.
  16. There’s ten people attending the meeting.
  17. We’ll go out to lunch after the presentation (if it ends in time.)
  18. “Don’t forget to add the hyperlinks to the document”, she said.

And here are the answers… how many did you catch?

  1. Did you here about the new marketing campaign?
    Answer: Did you hear about the new marketing campaign?
    Why: Common typo – “Here” refers to a place. “Hear” is a verb.
  2. I have to right the press release by tomorrow.
    Answer: I have to write the press release by tomorrow.
    Why: Common typo – “Right” is a direction or affirmative. “Write” is a verb.
  3. The VA lead the online focus group.
    Answer: The VA led the online focus group.
    Why: Common typo – “Led” is the past tense of “lead.”
  4. His manger instructed him to complete the report by the end of the week.
    Answer: His manager instructed him to complete the report by the end of the week.
    Why: Common typo – leaving the “a” out of “manager.”
  5. Supposably the new device will be released at the end of the month.
    Answer: Supposedly the new device will be released at the end of the month.
    Why: Common mispronunciation – “Supposably” isn’t a word but is often said instead of the correct word, “supposedly.”
  6. The sheet protectors are in isle three.
    Answer: The sheet protectors are in aisle three.
    Why: Common typo – leaving the “a” out of “aisle.”
  7. One of the VA’s rolls was to manage her client’s social media.
    Answer: One of the VAs roles was to manage her client’s social media.
    Why: Common typo – “Role” is a noun. “Roll” is a verb.”
  8. The VA played apart in the client’s webinar.
    Answer: The VA played a part in the client’s webinar.
    Why: “Apart” is used as an adjective or adverb. “A part” is an article and noun.
  9. The VA’s skill set complimented his client’s.
    Answer: The VA’s skill set complemented his client’s.
    Why: “Compliment” with an “i” is an admiring remark. “Complement” with an “e” is a counterpart.
  10. The customer field a compliant against the store.
    Answer: The customer filed a complaint against the store.
    Why: Common typo – the “i” and “a” are reversed. “Compliant” is an adjective. “Complaint” is a noun. Sometimes the “e” and “l” get reversed in “filed” or “field.”
  11. The trail begins on Tuesday.”
    Answer: The trial begins on Tuesday.
    Why: Common typo – the “i” and “a” get reversed. “Trail” is a noun or verb. “Trial” is a noun.
  12. Were launching the new website at the beginning of the year.
    Answer: We’re launching the new website at the beginning of the year.
    Why: Common typo – leaving the apostrophe out of “we’re” so it reads “were” instead of the contraction of “we are.” Also be careful of “where.”
  13. She took the stares instead of the elevator.
    Answer: She took the stairs instead of the elevator.
    Why: Common typo – “Stare” is the noun or verb meaning to look at. “Stair” is a noun.
  14. The VA ordered new stationary for his client.
    Answer: The VA ordered new stationery for his client.
    Why: Not many people know that “stationary” with an “a” is the adjective to be still. “Stationery” with an “e” refers to paper products.
  15. She couldn’t except to finish the memo before the meeting.
    Answer: She couldn’t expect to finish the memo before the meeting.”
    Why: Common typo – reversing the “p” and “c.”
  16. There’s ten people attending the meeting.
    Answer: There’re ten people attending the meeting.”
    Why: “There’s” is the contraction of “there is” and “is” refers to one person or item. “There’re” is the contraction of “there are” which is plural and used in this case because more than one person is attending the meeting.
  17. We’ll go out to lunch after the presentation (if it ends in time.)
    Answer: We’ll go out to lunch after the presentation (if it ends in time).
    Why: According to most style guides punctuation goes outside of parentheses.
  18. “Don’t forget to add the hyperlinks to the document”, she said.
    Answer: “Don’t forget to add the hyperlinks to the document,” she said.
    Why: According to most style guides punctuation goes inside of quotation marks.

Read the first part of this series here.

Photo © 

Posted on November 14th, 2011 by Team CVA

No Comments »

No comments yet.


Your comment
Your name
Your email address (will not be published)
Website
Twitter ID

CommentLuv badge

Subscribe to our Feed Follow us on Twitter Like us on Facebook Connect with us on LinkedIn Watch us on YouTube Pinterest!